ROTOCOAT

Centrum voor de Kunsten Eindhoven
“Dit gebouw staat niet alleen open voor alle vormen van amateurkunst, maar ook voor alle mensen. Het CKE biedt diverse lessen en workshops aan en er worden ook exposities, concerten en voorstellingen georganiseerd. Iedereen is welkom. Het nieuwe CKE is een aanwinst voor Eindhoven!”

In het vernieuwde CKE gebouw zijn alle kunstdisciplines samengebracht: muziek, dans en beeldende kunsten. Door uitbreiding en herindeling is het gebouw geschikt gemaakt voor alle activiteiten die voorheen op twee locaties plaatsvonden. Zo is er een derde verdieping toegevoegd en is er aan de achterzijde een multifunctionele zaal gebouwd.

Open en gastvrij

Transparantie is belangrijk. Daarom zijn de kantoren naar boven verhuisd en is de pui van glas. Het gebouw heeft een uitnodigende entree met een klein podium en een restaurant voor een hapje en een drankje.

Op de eerste en tweede verdieping is meer functionele ruimte gecreëerd door een deel van de bestaande gevels verder naar buiten te plaatsen. De buitengevel is voorzien van een overstekende dakrand en een opvallende voorzetgevel.

Metalen gevelbekleding

Van Ee Staalspecialisten uit Barneveld heeft de complete staalconstructie voor het vernieuwde CKE gebouw geleverd: onder andere de staalconstructies van de dakopbouw, de overstekende dakrand en de “tweede gevel”.

De staalconstructie van deze “tweede gevel” is door Rotocoat thermisch verzinkt en tweelaags gepoedercoat in grafietzwart RAL 9011. De lamellenhekwerken van de “tweede gevel” zijn door Rotocoat thermisch verzinkt en tweelaags gepoedercoat in signaalwit RAL 9003. Tevens zijn verspreid over de gevel opvallende panelen van blauw gepoedercoat strekmetaal aangebracht.

Deze totale gevel-make-over geeft het CKE gebouw een fris nieuw aanzien.

Fotografie: Mike Bink Fotografie