ROTOCOAT

Reefer racks voor containerterminal

Reefer racks voor containerterminal

In de haven van Tanger, Marokko, wordt hard gewerkt aan de realisatie van de eerste geautomatiseerde containerterminal van Afrika. De nieuwe terminal is strategisch gelegen aan de druk bevaren Straat van Gibraltar en is een belangrijk overslagpunt voor de wereldhandel.

APM Terminals, dat al sinds 2007 actief is in de haven van Tanger, heeft opdracht gegeven voor deze uitbreiding. Het bedrijf wil meer volume verwerken en grote containerschepen beter van dienst zijn. Behalve het verwerken van Marokkaanse import- en exportgoederen, verzorgt de terminal ook de doorvoer van lading naar verdere bestemmingen in Afrika, Latijns-Amerika en daarbuiten.

Reefer racks en safety tunnels

Voortman Steel Construction uit Rijssen heeft voor de nieuwe containerterminal in Tanger 44 reefer racks en safety tunnels geproduceerd, geleverd en op locatie gemonteerd.

Reefer racks zorgen ervoor dat reefers, zeecontainers voor gekoeld vervoer, bij opslag in de haven beter toegankelijk zijn. Deze reefer racks bestaan uit een stalen hoofddraagconstructie met trappen, hekwerken en roosters.

De safety tunnels bestaan uit containers waarvan de voor- en achterzijde zijn verwijderd en de portalen aan de binnenzijde zijn verstevigd. De safety tunnels zorgen ervoor dat de medewerkers van de containerterminal veilig toegang hebben tot de reefer racks.

Duurzame staalconservering

Om de reefer racks te beschermen tegen corrosie, zijn de stalen frames, leuningen en traptreden door Rotocoat thermisch verzinkt.

Door staal thermisch te verzinken wordt de levensduur aanzienlijk verlengd.

Ontwikkeling containerterminal

Bekijk de timelapse video.