DE BOER SNIJBEDRIJF

Portaalkraan

Portaalkraan

De Boer Snijbedrijf heeft in opdracht van Bijlsma Hijs- en Heftechniek Joure circa 28 ton staal gesneden voor de kraanliggers van een bovenloopkraan. Bijlsma Hijs- en Heftechniek is één van de toonaangevende kranenbouwers van Nederland.

Kraanliggers

Een bovenloopkraan is ideaal voor het verplaatsen van zware ladingen in een beperkt gebied. Bovenloopkranen worden regelmatig gebruikt in werkplaatsen en fabrieken, maar ook op open fabrieksterreinen.

De kraanliggers, de stalen kokers waaraan de takels zijn bevestigd, dragen het gewicht van de lading. De uiteinden van de kraanliggers rusten op een balk die is voorzien van een rail zodat de kraanliggers heen en weer verplaatst kunnen worden. Zo kan de lading met behulp van een afstandsbediening eenvoudig over de breedte en lengte van het werkveld worden gehesen en verplaatst.

Plasmasnijden en stralen

De Boer Snijbedrijf heeft het plaatstaal met een dikte van 6, 8 en 10 mm door middel van plasmasnijden op maat gesneden en daarna gestraald. Om aan de kwaliteits- en veiligheidseisen te voldoen, is gebruik gemaakt van plaatstaal in kwaliteit S235 en Grade A met 3.1 certificaat.

Bijlsma Hijs- en Heftechniek heeft de kraanliggers uit het op maat gesneden plaatstaal in eigen huis samengesteld en vervolgens afgelast.

Daarna is de bovenloopkraan met een hijsvermogen van 2 x 10.000 kg geleverd aan Haitsma Beton, een totaalleverancier in prefab beton. De bovenloopkraan komt uitermate goed van pas bij het verplaatsen van de grote en zware betonelementen over het terrein.

Wilt u meer informatie over het vakkundig snijden van staal?