SPREEK(S)TAAL

Verzinken: Klasse F of Klasse E?

Rotocoat is gespecialiseerd in het thermisch verzinken van staal volgens NEN-EN-ISO-1461. In deze norm staan de corrosiewerende aspecten van verzinken centraal. De esthetische of decoratieve aspecten zijn van ondergeschikt belang.

Om te voorkomen dat de resultaten van thermisch verzinken niet overeenkomen met de verwachtingen van de klant, heeft de branchevereniging Zinkinfo Benelux een classificatiesysteem geĆÆntroduceerd:

  • Klasse F: Functioneel verzinken
  • Klasse E: Esthethisch verzinken

Wanneer Klasse F?

Kies voor Klasse F als vooral de functionele, corrosiewerende aspecten van verzinken van belang zijn. Bijvoorbeeld voor producten voor industriƫle toepassingen, staalconstructies, stalhekken, roosters of producten die na het verzinken nog gecoat worden.

Wanneer Klasse E?

Kies voor Klasse E als ook de esthetische of decoratieve aspecten van verzinken van groot belang zijn en er hogere verwachtingen worden gesteld aan de visuele afwerkingsgraad. Bijvoorbeeld voor producten voor architectonische toepassingen, galerijhekken, leuningen, luifels voor woningen, straatmeubilair of aanhangwagens.

Houd er wel rekening mee dat wij voor verzinken Klasse E voor de extra werkzaamheden die wij verrichten en de extra services die wij verlenen, extra kosten in rekening brengen.

Goede afspraken zijn essentieel

Door vooraf te kiezen voor Klasse F of Klasse E kunnen we misverstanden voorkomen. Vooral als u gebruik wilt maken van Klasse E is het van essentieel belang om vooraf uw verwachtingen te bespreken en goede afspraken met ons te maken zodat wij een eindproduct kunnen leveren dat aan uw wensen voldoet. Want als u tevreden bent, zijn wij dat ook!

Wilt u meer informatie of heeft u een specifieke vraag?