SPREEK(S)TAAL

Zoek je groene weide

Als business development manager zoek ik voor Staco naar nieuwe kansen en hoe deze te verzilveren. Om mijn voormalige docent, Jos Burgers, aan te halen: “best niet grazen, waar andere koeien schijten.” Met andere woorden: zoek je eigen groene weide, of het nu gaat om een nieuw product voor bestaande klanten of een bestaand product voor nieuwe klanten.

Vanuit Staco Holding coördineer ik diverse activiteiten om onze verkoopkantoren in de verschillende landen te helpen deze kansen in de markt te vinden. Zo organiseren we meetings met bestaande en potentiële klanten om van hen te horen hoe wij een positieve bijdrage aan hun projecten kunnen leveren en waar onze mensen en producten het verschil kunnen maken.

De beste ideeën ontstaan veelal in samenspraak met juist díe klant die zijn uitdagingen met ons deelt. We kijken onder andere naar het reduceren van faalkosten in de keten. Dit doen we door onduidelijkheden en mogelijkheden met elkaar te bespreken en tekeningen af te stemmen. Ook kijken we naar de compatibiliteit van software oplossingen om het goedkeuringsproces beter te laten verlopen zodat de roosters sneller in productie kunnen gaan. Maar bovenal kijken we naar duurzame, toekomstgerichte oplossingen. Zo is het bijvoorbeeld best denkbaar dat oude schoenen gerecycled worden als vulling voor onze Artdeck of JettyDeck roosters.

Staco JettyDeck

Het JettyDeck rooster was mijn eerste productintroductie voor Staco. JettyDeck is een idee van een Staco-medewerker en is een re-design van een bestaand vlonderrooster. Voor de productie van JettyDeck zijn minder onderdelen en minder bewerkingen nodig en het laswerk is eenvoudiger waardoor dit rooster gemakkelijker en sneller te produceren is en minder impact heeft op de planning.

Bovendien is JettyDeck zeer flexibel: het is eenvoudig op maat te maken, uitvoerbaar in allerlei patronen en kan van alle mogelijke vulmaterialen worden voorzien. Het rooster is geschikt voor lange overspanningen en heeft door de gaten, die onzichtbaar zijn, een goede afwatering. JettyDeck is ook leverbaar in aluminium of RVS waardoor het geschikt is voor toepassing op daken.

Zo proberen wij als Staco toegevoegde waarde te creëren voor onze eindgebruikers. Deze toegevoegde waarde kan esthetisch zijn, maar ook comfort, gemak of snelheid van installeren.

Staco, dé voorkeur voor ieder uitdagend rooster- of façadeproject.

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op.