STACO

“Onze tuinen zijn voorzien van duurzame afscheidingswanden die perfect bij de stijl van onze huizen passen. Door de minimale doorzichtbaarheid van de lamellenroosters is onze privacy gewaarborgd zonder dat we het gevoel hebben opgesloten te zijn.”

Eind vorige eeuw was men al van plan de woningen in de St. Josephbuurt in Almelo te slopen en te vervangen door nieuwbouw. De woningen in de arbeidersbuurt waren oud en hadden in een ver verleden zelfs nog een ‘kakhuisje’ in de tuin.

Woningbouwcorporatie St. Joseph wilde geen geld meer steken in renovatie en maakte een nieuwbouwplan. Het eerste plan verdween in de prullenbak en daarna zorgde de financiële crisis voor vertraging.

Klasse in jaren dertig stijl

Uiteindelijk werd het ‘tuindorp-plan’ geaccepteerd en de sloop in gang gezet. De nieuwbouw is in twee fasen gerealiseerd. De eerste 22 woningen zijn eind 2013 opgeleverd. De tweede fase van 60 woningen is in het najaar van 2018 opgeleverd. De nieuwe St. Josephbuurt ligt op enkele minuten van het centrum van Almelo en om de hoek ligt natuurgebied De Graven Allee.

De woningen in jaren dertig stijl zijn voorzien van afwisselende stijlelementen, luifels, metselwerkaccenten en verschillende soorten dakopbouw. Ieder huis is net even anders.

Ook de stijlvolle tuinafscheiding straalt klasse uit. Constructiewerken Twente uit Hengelo heeft voor de tweede fase van het project, de afscheidingswanden en tussendeuren met Staco lamellenroosters geleverd en gemonteerd.

Staco lamellenroosters type RL

Staco lamellenroosters bestaan uit een stevig raster van draag- en vulstaven. De lamelstaven (vulstaven) zijn onder een hoek van 45º geplaatst waardoor de doorkijkruimte beperkt en de privacy beschermd is.

De Staco lamellenroosters zijn door Rotocoat thermisch verzinkt en daarna tweelaags gepoedercoat in RAL 7021 zwartgrijs. Door de combinatie van thermisch verzinken en poedercoaten zien de roosters er niet alleen fraai uit, maar zijn ze ook duurzaam beschermd tegen corrosie. Deze Staco lamellenroosters passen dan ook perfect bij de stijlvolle en duurzame woningen in deze wijk.

Meer weten over onze roosteroplossingen?