Begin 2018 heeft November Five, een bekend Antwerps digitaal ontwerpbureau, haar nieuwe hoofkantoor aan de Schelde in gebruik genomen.

In opdracht van Raes Constructies uit Duffel (België) heeft Staco de roosters en traptreden voor het zwevend auditorium voor haar rekening genomen. Deze eye catcher vormt als het ware de centrale as van het gebouw, die de verschillende kantoorvleugels met elkaar verbindt.

Staco roosters

Er is bewust gekozen voor een modern en stijlvol ontwerp waarin het ‘loftgevoel’ centraal stond. Het unieke aan dit ontwerp is dan ook de centrale plaats van een zwevend platform dat dienst doet als auditorium.

Dit platform is opgetrokken uit een zwaarder Staco rooster type RR 60-2 maaswijdte 33x33 zodat de vide voldoende draagkracht heeft om als werk- en vergaderruimte dienst te doen.

Rondom het platform bevinden zich talrijke zitbanken die zijn opgetrokken uit verticaal en horizontaal geplaatste roosters. Voor deze toepassing is een lichter Staco rooster type RR 30-2 maaswijdte 33x33 gebruikt. De trapconstructie draait in een hoekvorm om de centrale koker en verbindt de begane grond met het zwevend platform en de eerste verdieping.

Ook de roosters en traptreden voor de trappen zijn door Staco geleverd. Alle Staco roosters zijn door Rotocoat thermisch verzinkt en tweelaags zwart gepoedercoat.

Vakmanschap

De opbouw van de tribune rondom het platform vereiste vakmanschap. Om alle roosters passend te krijgen moesten er vele uitsparingen gemaakt worden. Vrijwel ieder tribunerooster is dan ook uniek.

Dankzij de professionele voorbereiding van Staco en de nummering van de roosters, met bijbehorend legplan, konden alle roosters probleemloos door de klant worden geplaatst.