ROTOkort

ICONISCHE LUIFEL STATIONSPLEIN UTRECHT WINT BTTV 2019!

Op woensdagavond 12 juni mocht Arthur Heesen voor Buiting Machinebouw & Staalconstructie de Benelux Trofee Thermisch Verzinken 2019 in de categorie Duplex systemen in ontvangst nemen.

Het Stationsplein vormt de nieuwe schakel tussen Utrecht Centraal, Hoog Catharijne en de historische binnenstad van Utrecht. Onder een hoog transparant reuzendak zijn winkels en horeca met terrassen te vinden.

De 130 stalen modules en de 7 kolommen waarop het reuzendak rust, zijn door Buiting Machinebouw & Staalconstructie gemodelleerd, geproduceerd en gemonteerd. Deze 7 enorme buiskolommen met een lengte van circa 21 meter, een diameter van 1300 mm en een gewicht van ruim 15 ton per stuk, zijn door Rotocoat thermisch verzinkt. Daarna zijn de buizen van een natlaksysteem voorzien.

Rotocoat feliciteert
Buiting Machinebouw & Staalconstructie
met het behalen van deze mooie prijs!

HUIZE NIEUW STALBERG GEOPEND

Wilt u meer werk van Wiel Heemskerk zien, bezoek dan zijn website of bezoek zijn galerie.

Wiel Heemskerk is creatief ondernemer en eigenaar van Galerie De Kunstvloer in Tegelen. Zijn werken ontstaan in zijn atelier en zijn zelden gepland. Ze groeien als het ware uit zijn handen. Elk stukje materiaal, elke frutsel en snuisterij heeft zo zijn eigen geschiedenis en verhaal, en dat maakt elk kunstwerk uniek.

Regelmatig breekt hij iets af om het weer op te bouwen, dat leidt meer dan eens tot een drastische verandering maar ook verbetering van het oorspronkelijke idee. Zo ontpopt Wiel zich geleidelijk als een meester in de Trash Art stijl. 

In Galerie De Kunstvloer exposeert hij over het algemeen zijn eigen werk, maar regelmatig nodigt hij ook andere kunstenaars uit om zo elkaar te inspireren en versterken.

Kunstzinnige woning

Toen Wiel tijdens de Dag van de Maakindustrie bij Staco Nederland de nieuwe anti-slip poedercoating had gezien, kwam hij op het idee om deze coating toe te passen in zijn werk en eens iets heel anders dan normaal te maken.

Zo ontstond zijn kunstzinnige vogelhuis voorzien van anti-slip poedercoating, met de deftige naam “Huize Nieuw Stalberg”, geïnspireerd op de gelijknamige nieuwe woonwijk in Venlo met strak vormgegeven huizen.

Het kunstwerk heeft een totale hoogte van 185 cm en een breedte van 30x35 cm. Het werk is door Rotocoat thermisch verzinkt en daarna voorzien van de antislip poedercoating Oxyplast PE44 in een opvallende rode kleur die mooi past bij de strakke vormgeving.

ROTO VROUWENDAG 2019

Om de onderlinge contacten tussen de vrouwen van de verschillende ROTO bedrijven te versterken organiseert ROTO tweejaarlijks een ROTO Vrouwendag. Dit keer kwamen 25 vrouwen uit Nederland, België en Duitsland samen in Deventer.

Na een heerlijk diner, de volgende dag een gezellige lunch en twee creatieve workshops, ging iedereen bruisend van energie naar huis. Het was erg gezellig en leuk om de verschillende collega’s (weer) te zien!