ROTOCOAT

Fantasievolle overbrugging

Aan het begin van de 21e eeuw is ten oosten van de A32 in Heerenveen, de bouw van woonwijk Skoatterwâld van start gegaan. Deze woonwijk, naar een ontwerp van de stedenbouwkundige Ashok Bhalotra, heeft een bijzonder karakter en een grote variatie aan architectuur.

De woningen liggen in een prachtig landschap met statige lanen, parkbossen en waterpartijen. Ook de bruggen hebben een bijzondere vormgeving die aansluit bij het karakter van de wijk.

Vormgeving en uitstraling

Skoatterwâld wordt in fasen gebouwd en momenteel is fase 3 in aanbouw. Om de verschillende buurten van Skoatterwâld met elkaar te verbinden, zijn in opdracht van de gemeente Heerenveen drie nieuwe bruggen gerealiseerd. Deze bruggen zijn qua vormgeving en uitstraling gelijk aan de andere bruggen in de wijk.

Duplex systeem

Metaalbedrijf J. Pompstra uit Oldemarkt heeft de bijzondere stalen brugleuningen van een autobrug en twee fietsbruggen geproduceerd en gemonteerd. Om de brugleuningen te beschermen tegen de weersomstandigheden, is het staal door Rotocoat behandeld met het Duplex systeem: de combinatie van verzinken en poedercoaten. Het staal is eerst thermisch verzinkt en daarna tweelaags gepoedercoat in de kleur RAL 9006 (blank aluminiumkleur).

Naar verwachting zal de bouw van Skoatterwâld in 2020 zijn afgerond en telt de wijk dan zo’n 2300 woningen.

Meer weten over Duplex systeem?