ROTOCOAT

De transformatie van het Emmasingelkwadrant in de binnenstad van Eindhoven is in volle gang. Naast de nieuwbouw van woontoren Onyx omvat de transformatie de herbestemming van het Philips Lighting gebouw en de nieuwbouw van het Gagel gebouw.

Fotografie: Mitchell van Eijk

Woontoren Onyx

Op de parkeerplaats van het voormalige Philips Lighting gebouw is woontoren Onyx verrezen. Het gebouw, naar een ontwerp van Diederendirrix architecten, vormt zich naar het Lighting gebouw en voegt daar met zijn hoogte van 83 meter een stedelijk accent aan toe.

De verlichte ‘kroon’ verwijst naar de vormgeving van andere voormalige Philips gebouwen: de Lichttoren en het Klokgebouw op Strijp-S. De reeks lichtelementen benadrukt de as tussen de voormalige Philips-complexen in het centrum en landgoed De Wielewaal.

Huren voor de korte termijn

Woontoren Onyx biedt ruimte aan 134 gemeubileerde huurappartementen, een parkeerkelder met 70 plaatsen, fietsparkeerplaatsen en winkelruimte op de begane grond. Het complex is hoofdzakelijk gericht op kortetermijnhuurders die in Eindhoven werken en voor 3 tot 5 maanden woonruimte zoeken.

Corrosiepreventie voor prefab balkons

FEK Metaal uit Waalwijk was al in een vroeg stadium bij de bouw van Onyx betrokken. Als samenwerkingspartner van BALQOON®, een concept voor balkonsystemen, heeft FEK Metaal balkon- en traphekken en aanverwante producten geleverd.

Voor een optimale corrosiepreventie zijn de rechte losse balusters van de balkons plus diverse traphekwerken door Rotocoat thermisch verzinkt en gepoedercoat in de zwartgrijze kleur NCS-S 8500-N.

De prefab 'BalQoons' inclusief reeds gemonteerde balkonhekken zijn achteraf aan de gevel van het gebouw bevestigd. In de zomer zijn de eerste huurders in woontoren Onyx getrokken.

Meer weten over duurzaaam verzinken en poedercoaten?