ROTOkort

KRUL

Op zaterdag 26 oktober vond aan de Voorberghlaan in Schiedam de feestelijk onthulling van kunstwerk ‘Krul’ plaats. Het kunstwerk is ontworpen door Maarten de Reus en gemaakt door Van der Meulen Konstruktie, beiden uit Leeuwarden.

Krul is gemonteerd op een fundament, weegt 1268 kg en is 7,2 meter hoog en 1,2 meter breed. Het stalen kunstwerk is in drie gedeelten door Rotocoat thermisch verzinkt en voorzien van een tweelaagse poedercoating in blank aluminium RAL 9006. Deze Duplex behandeling biedt het kunstwerk optimale bescherming tegen de weersinvloeden.

Buurtinitiatief

Piet van Os noemt zichzelf 'cultuurbarbaar', maar toen hij meedeed aan een kunstfietsroute werd hij geraakt door de kunst die hij onderweg zag. Daarop nam Piet het initiatief tot het verwezenlijken van een kunstwerk in zijn eigen woonwijk.

Symbool Krul

“Krul staat symbool voor de krul die wordt gegeven als je iets goed hebt gedaan. Het kunstwerk, gemaakt in opdracht van de bewoners van de Voorberghlaan, bestaat uit een meervoudige krul en verwijst naar de buurt en haar bewoners”, aldus de kunstenaar.

Piet ziet in ‘Krul’ een figuur die een T vormt, de T van Toonladder, wat aansluit bij de componistenbuurt waartoe de Voorberghlaan behoort. Dat is het mooie van kunst: iedereen kan er iets anders in zien!

OPENING NIEUWE XL POEDERCOATBAAN IN WOLVEGA

Met een druk op de knop hebben Tom de Boer, Arnaud de Boer en Mike Schong donderdag 19 september de nieuwe XL poedercoatbaan in Wolvega feestelijk geopend.

Rotocoat heeft nu in Wolvega de beschikking over twee poedercoat productielijnen. De “Power and Free” poedercoatinstallatie, geschikt voor materialen tot 9 meter lang, en de nieuwe XL poedercoatbaan voor brede volumineuze materialen tot 2,30 meter breed.

In Heerhugowaard heeft Rotocoat een coatbaan die specifiek bestemd is voor lang en zwaar werk met een lengte tot 15,5 meter.

Rotocoat kan nu alle thermisch verzinkte materialen in eigen huis van een hoge kwaliteit poedercoating voorzien.

EEN SUPER OPKIKKERDAG!

Zaterdag 5 oktober waren onze medewerkers weer in touw tijdens de Super Opkikkerdag voor zieke kinderen en hun families.

58 Gezinnen zijn verrast met leuke en bijzondere activiteiten zoals een ritje in een flitsende sportauto, limousine, vrachtauto, brandweerwagen of in een verkenningsvoertuig van de landmacht.

Het aaien van slangen en andere tropische dieren, een vlucht in een helikopter, een vaartocht in een piratenboot, een fotoshoot of een creatieve (kook)workshop zijn weer andere bijzondere activiteiten.

Niet alleen de kinderen en hun families, maar ook onze medewerkers hebben ervan genoten. Het was weer een Super Opkikkerdag!