ROTOCOAT

“Na alle gedoe zijn we blij met de supermarkt en de brasserie. Beiden zijn een aanwinst voor onze wijk!”

Na jarenlang trekken en duwen is in januari 2019 de bouw van Super Hoogvliet in de Arnhemse wijk Lombok dan toch eindelijke van start gegaan. De bouw op het terrein van een voormalige garage, heeft heel wat voeten in aarde gehad.

Het eerste plan voor een ondergrondse supermarkt stamt uit 2012 en stuitte op veel verzet van de buurt. Daarop hebben de supermarktondernemer en de projectontwikkelaar samen met de bewoners en lokale ondernemers een nieuw plan bedacht.

Dit plan bestond uit het behoud van de monumentale villa, een 3-laags huis met winkelruimte, een full-service supermarkt op maaiveldniveau en een ondergrondse parkeergarage. Voor dit ontwerp was wel draagvlak in de buurt.

Maatwerk in staalconstructie

De staalconstructie voor de nieuwe supermarkt en ondergrondse parkeergarage is geleverd en gemonteerd door Wopereis Staalbouw uit Doetinchem. Ook heeft Wopereis de kanaalplaatvloer gemonteerd. Circa 14 ton rechte constructieprofielen zijn door Rotocoat thermisch verzinkt.

Aanwinst voor de wijk

De bouw van de supermarkt met een vloeroppervlak van circa 1800 m2 en de parkeergarage van circa 2500 m2 is afgerond. De gevel en het dak van de supermarkt zijn voorzien van groene vegetatie waardoor het gebouw niet alleen duurzaam is, maar ook mooi is ingepast in de locatie.

Donderdag 28 november zijn supermarkt Hoogvliet en brasserie Villa Curnonsky, gevestigd in de naastgelegen monumentale villa, feestelijk geopend.

Meer weten over duurzaam verzinken?